Eletta_logga.gif                                                                           eng-2.jpg  sve.jpg

 

Hem Produkter Tjänster Nyheter Kunder Miljö och kvalitet Om oss Kontakta oss

 

Om oss

bild3-2.JPG

Det företag, som i dag är Eletta Automation AB, härstammar från Elektriska AB Eletta, som grundades 1947 i Stockholm av bröderna Hugo och Tage Torbard. De startade med att utveckla och tillverka elektrisk utrustning, med fokus på likriktare, ställverk och automatikskåp.

Dagens Eletta Automation AB bildades 1991 i samband med att det tidigare moderbolaget Elektronom-Eletta AB delades. Från det tidigare moderbolaget härstammar också Eletta Flow AB, ett från Eletta

Automation ägarmässigt fristående och operativt helt oberoende företag.

2006 förvärvade AB Elrond Automation, fick vi en breddad kompetens inom framförallt fastighetsautomation.

Elskåp – vår kärnverksamhet

Med snart sju decenniers erfarenhet från konstruktion och tillverkning av elutrustningar, har vi idag en hög kompetens och lång erfarenhet av att bygga elskåp. Vi är också en synnerligen kompetent partner när det gäller styrning, kontroll och övervakning av industriella processer och maskiner, liksom av fastighetsanläggningar för värme och ventilation.

Mer specifikt arbetar vi med allt, ”från ax till limpa”, vilket innebär att vi kan stödja dig som kund redan på idéstadiet. Säg att du projekterar t.ex. ett större processsytem, och behöver en funktion för en viss styrning. Du ser problemställningen, men kanske inte lösningen. Vi kan då ta ansvar för design, konstruktion och utveckling av allt; från enstaka styrskåp till hela systemlösningar, från komponentval till montering, programmering och driftsättning. Skulle det behövas, kan vi också svara för tillsyn och underhåll åt dig, oberoende av om dina skåp står i Stockholm eller södra Sydamerika.

Vi bygger med kvalitet, och att hålla en hög kvalitet, genom hela processen, har alltid varit en ledstjärna för oss. Det finns

många exempel på anläggningar från oss som efter decennier fortfarande är i daglig drift i sin ursprungliga miljö.